Hoito-ohjeet

1. Pese kätesi saippualla tai ” käsidesillä” aina ennen tatuointiin koskemista koko hoitoprosessin ajan, joka normaalisti on noin 2-4 viikkoa.

2. Poista suojakelmu 2-6 tunnin kuluttua ja pyyhi ylimääräinen voide pois. Pese tatuointi viileällä vedellä ja miedolla saippualla. Painele kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä. Älä hankaa. Älä koskaan puhdista tatuointia desinfiointiaineella.

3. Vito suosittelee Hustle Butter Deluxe -rasvaa tatuoinnin hoitoon. Voit käyttää myös Bepanthenia tai Helosania ( Helosan sopii tatuoinnin hoitoon huhuista huolimatta. Helosan-rasvan koostumusta ei ole muutettu, vain pakkausteksti muuttui. ) Voitele tatuointi 2-6 kertaa päivässä noin kahden viikon ajan ja sitten muutamia kertoja päivässä. Erityisen kuivat ihotyypit voivat tarvita rasvausta jopa 10 kertaa päivässä. 

4. Ensimmäiseksi yöksi, tai kahdeksi voi tatuoinnin suojata tuorekelmulla jonka alle tulee laittaa reilu kerros voidetta. Tuore tatuointi saattaa tihkua verta, työntää väripigmenttiä ulos sekä hikoilla kudosnestettä. Tatuointi voi tarttua kiinni lakanoihin tai yövaatteisiin sekä altistua epäpuhtauksille tahrimisen lisäksi.

5. Älä peitä tatuointia enää. Se paranee nopeammin saadessaan hengittää. Vältä tiukkoja vaatteita sekä niiden suoranaista hankausta. Poikkeuksena esim. työolosuhteet joissa altistuu likaantumiselta tai hankaukselle. Siinä tapauksessa suojaus tehdään reilulla rasvauksella sekä hengittävillä vaatteilla tai tarvittaessa kelmulla.

6. Pidä tatuointi puhtaana! Suihkussa käyminen ei paranemista haittaa, mutta turha liottaminen, sauna ja uiminen on kielletty 2 viikkoa tai niin kauan kun tatuoinnissa on rupea. Järvi- ja klooripitoinen vesi saattaa ärsyttää tatuointia ja saunan kosteassa lämmössä on tulehdusvaara. Myös urheilua tulisi välttää koska hikoilu lisää tulehdus riskiä. Seisovaa vettä ei saa käyttää. Seisovasta vedestä on mahdollista saada jopa verenmyrkytys.

7. Paranemisen aikana tatuointia saattaa kuumottaa ja kirvellä varsinkin alussa. Muutaman päivän kuluttua siihen alkaa muodostua rupea jonka pitää antaa irrota itsestään! Aluksi rupi on huomaamaton; ohut, saman muotoinen ja värinen kuin tatuointi.

8. Älä koskaan raavi paranevaa tatuointia vaikka se kutiaisikin! Ihon suojana olevan ruven liian aikainen irtoaminen sekä kynsien alla olevat bakteerit saattavat aiheuttaa tulehduksen ja pysyvän vaurion! Kutinaa voi helpottaa kevyellä taputtelulla.

9. Älä altista tatuointia auringolle tai solariumille ainakaan kuukauteen. Parantuva iho on vielä ohut eikä suojaa tatuointia kunnolla. Siksi iho voi palaa herkästi ja uv-säteiden haalistava vaikutus pigmenteille on voimakas. Vito suosittelee käyttämään tatuointiin tarkoitettua aurinkovoidetta.

Jos sinulla tulee paranemisen suhteen kysyttävää, soita meille niin autamme kaikissa siihen liittyvissä kysymyksissä. Jos ihosi reagoi tatuointiin poikkeavasti tai tatuointi tulehtuu, mene näyttämään sitä lääkärille! Ota sen jälkeen meihin yhteyttä.